Adıyaman'da Beden Eğitimi Öğretmenlerine Yönelik Vizyon 2023 Belgesi Işığı Altında Farkındalık' adlı seminer verildi.

Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Salonunda gerçekleştirilen seminerde, 2023 eğitim vizyon belgesinde belirtilen hedeflere uygun olarak beden eğitimi öğretmenlerinin 2023 Eğitim vizyon belgesi hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Beden eğitimi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerine yönelik verilen seminere Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Cenk Temel seminerde Dünden bu güne beden eğiminin dönüşümü ve 2023 eğitim vizyon belgesi, Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve söyleşi, beden eğitimi ders programının kazanımlarının ve Fiziksel etkinlik Kartlarının (FEK) uygulanması ile ilgili bilgiler verdi.

Koordinatörlüğünü Mehmet Akif Yücekaya'nın yaptığı seminerinde konuşan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Sağlıklı, hareketli ve aktif bir yaşamın gereği olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilere, özellikle yaşam boyu fiziksel aktivite yapma ve bunu sürdürme kültürünün yerleştirilmesi, beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin tabana ve geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. 

İl Müdürü Keleş; İl Müdürlüğü olarak bu kapsamda Beden Eğitimi Öğretmeni olmayan ilkokullarda fiziksel aktivite ve egzersizleri uygulamak için bünyemizde bulunan Antrenörlerimizi okullarda değerlendirerek gerek yetenekli çocukların tespiti gerekse de sağlıklı yaşama katkıda bulunarak aynı zamanda tüm spor tesislerimizi 7/24 okullarımızın  gençlerimizin ve halkımızın hizmetinde olduğunu belirtmek isterim” dedi.