Adıyaman Gençlik Merkezi Akademilerinden Güzel Sanatlar Atölyesinde yer alan Dekoratif El Sanatları Eğitimi çerçevesinde eğitmen ve üyelerin ortaya çıkardığı ürünler Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin ve Gençlik liderleri tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keles’e takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;”Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği faaliyetlerden Güzel Sanatlar Atölyesinde yer alan Dekoratif El Sanatları Eğitimlerine 62 kursiyer katılıyor. “Üreten Gençlik Üreten Gelecek” felsefesiyle hareket eden Gençlik Merkezinin, atölye faaliyetlerinde her geçen gün üye sayısının artması gençlere üretmenin hazzını yaşatırken yaptıkları ürünlerini sevgiyle ortaya çıkarıyorlar” dedi.

Her yıl on binlerce gencin faydalandığı Gençlik Merkezlerinin önemine değinen İl Müdürü Fikret Keleş, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve sportif faaliyetleri düzenleyen merkezlerdir.

Adıyaman Gençlik Merkezinde Akademi Faaliyetleri 6 ana başlık altında toplanmış olup bunlar değerler, dini ilimler, inovasyon, kişisel gelişim, sosyal bilimler, dil eğitimleri, güzel sanatlar, sağlıklı yaşam ve spor atölyeleridir. Gençlik Merkezleri kulüpleri ise, sosyal kültürel faaliyetler kulübü kapsamında yer alan gençleri iyilik ağacı, kitap okuma halkaları, sunum çalışmaları, salon programları, çaya geliyoruz, gençler sabah namazında buluşuyor ve diğer merkezim her yerde faaliyetleri gibi  sosyal sorumluluk projelerini kapsamaktadır. Toplam faaliyetlere katılan otalama genç sayısı ekim- kasım-aralık ayları içerisinde 4825 olmuştur. Umarım kendini geliştirmeyi başaran gençlerimiz gelecekte topluma faydalı bireyler olarak daha eğitimli bir neslin liderleri olacaktır. Ben Gençlik Merkezimizde açtığımız kurslara katılan tüm gençlerimize çalışmalarında başarılar diliyor, onlara eğitim veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü Üreten Gençlik Ve Üreten Gençlerle gurur duyuyorum.” 

Dekoratif El Sanatları Eğitimlerinde yaptıkları çalışmalardan çiçek, kapı süsü, mumluk, kokulu taş gibi ürünleri İl Müdürü Fikret Keleş’e  hediye eden kursiyerler ve eğitmenler daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.