Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gündüzlü Spor Eğitim Merkezinde Eskrim ve Güreş branşında eğitim gören 42 sporcu sağlık kontrolünden geçirildi.

Sporcu sağlığını her zaman önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde rutin sağlık kontrollerinin ardından sporculara Check-up yapılarak, çekilen röntgen filmlerinin ardından Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş taraması yapılarak gerekli sağlık kontrollerinin uzman hekimler tarafından yapıldığını söyledi.

Keleş,“Kondisyon testlerinde kalp ve damar sistemi, solunum sistemi tetkikleri ile reaksiyon zamanına bakılarak 23 Güreşçi ve 19 Eskrimci olmak üzere toplam 42 Sporcumuz sağlık kontrolünden geçilip gerekli olan tüm kan analizleri yapıldı. Bu kontroller sonrasında elde edilen bütün veriler antrenörlerimize doktorlarımız tarafından anlatıldı.

Amacımız, Spor Eğitim Merkezi Sporcuların yılda 2 kez yapılan rutin kontrolden geçirilerek çocukların sağlıklı beslenmesi ve performanslarına esas olmak üzere elde edilen verilerle diyetisyenler tarafından beslenme programlarının düzenlenmesi sağlanmaktadır. Biz sporcularımızın sağlıklı yetişmesi ve başarılı olmaları anlamında tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.