Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  “Spor İle Hayata Gülümse” projesi kapsamında Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 14 şehit ve gazi çocuğuyla, kimsesiz çocuk, Türk Telekom Stadyumu'nda, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanan Galatasaray - Schalke 04 maçını yerinde izleme fırsatı buldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı açıklamada, proje kapsamında şehit ve gazi çocuklarıyla kimsesiz çocukların, Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda oynanan Galatasaray-Schalke 04 maçını izlerken inanılmaz mutlu olduklarını söyledi.

Çocukların özellikle taraftarı oldukları dört büyük takımdan birisi olan Galatasaray maçını heyecanla izlediklerine dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş şunları kaydetti:

“Çocukların sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir spor müsabakasında Bakanlığımızın misafiri olarak İstanbul’a götürülmeleri ve Türkiye’nin ekranlardan izlediği Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda oynanan Galatasaray-Schalke 04 maçını tribünlerden izlemeleri gerçekten hepimize büyük bir keyif verdi. Özellikle çocukların gelecekte bir anı olarak “Biz De Oradaydık” diyecekleri çok özel bir gün yaşadık.

Çocukların spora olan ilgisini arttırmak ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla “Sporla Hayata Gülümse” Projesi hayata geçirildi.  Bu proje kapsamında vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin emaneti gençlerimiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk evleri ve koordinasyon merkezinde kalan gençlerimiz, futbol, basketbol ve voleybol takımlarımızın lig ve Avrupa Kupaları müsabakaları ile Milli Takım müsabakalarına götürülmektedir. Oldukça keyifli bir gün geçiren çocukların heyecanı adeta yüzlerinden okunuyordu. Ben ilimizdeki çocuklara böylesine önemli fırsatı yaşatarak onların mutluluklarına katkı sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”