Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesiyle Türk futbolunun efsane isimleri, Adıyaman'da gençlerle buluştu.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında Eski milli futbolcular ve futbolun efsane isimleri Ali Gültiken, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin TPAO konferans salonunda, düzenlenen panelde gençlere tecrübelerini anlatarak onların soruna cevap verdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesinin halkla ve gençlerle buluşma ve paylaşma anlamında harika bir proje olduğuna dikkat çeken Ali Gültiken, "Bu projenin içerisinde yer almak bizler için onur verici. Ülkemizin farklı illerinde sizler gibi değerli dostlar edinmek ve onlarla bilgilerimizi, anılarımızı ve tecrübelerimizi paylaşmak çok daha anlamlı ve bizleri son derece mutlu ediyor. Her anı farklı ve değişken bir hayat içerisinde ömrümüz yettiğince güzellikler yaşamayı arzu ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz.  Hiçbir şey sonsuz değil. Bu hayatta yaşadıklarımızdan ders almamız ve gelecek için başarı için kendi felsefenizden ödün vermeden ve iyiliklerden doğruluktan vazgeçmeden asla pes etmemek gerekiyor. Ben size bunu tavsiye ediyorum" dedi.

Oğuz Çetin ise konuşmasında "Spor bir birleştirici bir unsurdur. İnsanların birbirine rakip olsa, farklı takımları ve oyuncuları hayranlıkla tutsa bile saygı göstermesi gerekmektedir. Kimin hangi takımı tuttuğu değil farklı bile olsa karşısındaki insanla empati yaparak onu hissedip kendi gibi düşündüğünü görmesi ve dostluklarla yaşaması gerekir. Ben her zaman saygı, sevgi ve hoşgörü unsurunu önemsiyorum. İyi bir gelecek aynı zamanda eğitimle olur. Sporun yanı sıra genç nesiller olarak eğitimi de ihmal etmeyin. " dedi.

Hami Mandıralı ise Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, spor hayatından anılarını paylaşıp, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Ergün Penbe ise ünlü bir futbolcunun oğlu olarak futbola 10 yaşında başladığını belirterek, futbolda başarılı olmak için çok çalışılması gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından panele katılan çocukların sorularını içtenlikle cevapladırlar.

Panele katılan gençlerle bol bol fotoğraf çektiren futbolun ünlü isimleri taraftarların ve hayranlarının formalarına da imza atarak topluca fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

“Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor” projesi kapsamında Adıyaman TPAO Tesislerinde düzenlenen panele Adıyaman Vali Yardımcısı Yasin Yunak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Spor kulübü başkanları, spor derneklerinin temsilcileri, hakemler, sporcular, gençler ve öğrenciler katıldı.