Edeb (Erdemli ve Başarılı Birey ) kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün Ortaklaşa düzenlediği “Nerde O Eski Oyunlar”  yarışmaları yoğun bir katılımla son buldu.

Adıyaman’da unutulmaya yüz tutmuş aralarında İp Atlama, Deleme, Yağ Satarım, Mendil Kapmaca, Tompik ve Kaleli Yakan Top gibi oyunlarında bulunduğu 20’ye yakın sokak oyunu gün yüzüne çıkartılarak, il genelinde 9.964 lisanslı öğrencinin katılımıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği´nde  finale kalan yaklaşık 700 öğrencinin mücadelesi sonrasında şampiyonlar belli oldu.

Düzenlenen ödül töreninde bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızın tekrar canlandırılması, geçmişimiz ve bugünümüz arasında bir köprü kurmamıza ve milli manevi değerlerimizin gelişmesine katkı sağlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimiz  bugün yapılan final müsabakalarıyla son buldu. Yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve organizasyonda emeği geçen ve görev alan bütün idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yapılan final müsabakalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını Vali Yardımcısı Adem Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya takdim etti. 

Dereceye Girenler Okullarımız

1.sınıflar;”Yağ Satarım Bal Satarım”

            1-Yavuz Selim

2-Altınşehir i.o

3-Malazgirt İlkokulu

3-Öğrenciler İlkokulu

2.sınıflar;” Mendil Kapmaca”

            1- Yavuz Selim

            2-Mehmetçik i.o

            3-Borsa İstanbul İlkokulu

            3-Toki Akşemsettin İlkokulu

3.sınıflar;”Tombik”

            1- Yavuz selim

            2-Öğrenciler i.o

            3-Zeynep Turgut İlkokulu

            3-M.Akif Ersoy İlkokulu

           

4.sınıflar;Kaleli Yakan Top”

            1- Toki Akşemsettin i.o

            2-Yavuz selim i.o

            3-İnönü İlkokulu

            3-Cumhuriyet İlkokulu