Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beraber yürüttüğü ‘’Fiziksel Etkinlik Şenliği’’ projesi kapsamında 9 -11 Nisan tarihlerinde Yeni Mahalle Spor Salonunda 48 Anaokulundan 1200 öğrencinin katılımı ile müzik eşliğinde gerçekleştirilen aktivitelerle çocukların kaynaşmasını ve sporla tanışmasını sağladı.

Çocukların küçük yaşlarda farklı aktiviteler ile sporla tanışmasının büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdür Fikret Keleş, 3 gün süren proje kapsamında öğrencilerin kişisel becerilerini geliştirmesini sağlaya yardımcı olduklarını söyledi.

İl Müdürü Fikret Keleş Proje hakkında şu bilgileri verdi:”Çocukların liderlik, sosyalleşme, takım ruhuyla hareket etme, kendine güven duyma, fırlatma, tırmanma, zıplama, koşma, sekme, renk algısı gibi becerilerini geliştirmeye çalıştık. Bu konuda İl Milli eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hazırladığımız bu projede çocuklar müzik eşliğimde adeta bir karnaval havasında birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkânı da buldu. Okullarımızın ve öğretmenlerimizin liderliğinde birbirinden faklı aktivitelerde hünerlerini sergileyen tüm çocuklarımızı göstermiş oldukları performanstan dolayı kutluyorum. Bu projenin gelecek yıllarda çok daha fazla çocuğumuzun katılımı ile devam edeceğini ümit ediyorum.”

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, tüm çabalarının çocukların daha iyi gelişimi ve eğitimi için olduğunu söyleyerek, “Böyle projelerde paydaş kurumlarla birlikte ortak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün gerek Okul Sporları gerekse öğrencilerimize yönelik tüm sosyal ve sportif faaliyetlerimizde bizlere verdiği destek sayesinde çok daha fazla öğrenciye imkân sunabilme fırsatı yakalıyoruz. Ben bu proje sayesinde 48 okulumuzdan 25’er öğrencinin katılımı ile toplam 1200 çocuğumuzun bir araya gelmesinde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlenen ‘’Fiziksel Etkinlik Şenliği’’ kapanış töreninde Adıyaman Vali Yardımcıları Adem Kaya, Yasin Yunak Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş çocukları tebrik ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.