Kulüpler Arası Halk Oyunları müsabakaları Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Büyükler geleneksel ve düzenlemeli kategorilerinde toplam 20 kulüp, 600 sporcunun katılımı ile Yeni Mahalle Spor Salonunda tamamlandı.  

Halk oyunlarının geçmişimizin bugüne en önemli yansıması olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, bu kültüre sahip çıkarak yaşatmak gerektiğini söyledi.

İl Müdürü Fikret Keleş:”Kültürüne sahip çıkan bir kent olan Adıyaman Folklörü ve Halkoyunları ile geçmişini bu günlere taşımış bir ildir. Bu konuda önemli bir desteğini gördüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Oyunları Federasyonuna gençlerimizin bu konudaki eğitimlerine verdiği destek için teşekkür ederim. İl Müdürlüğü olarak bizlerde açtığımız Halk Oyunları kursları ile bu geleneği yaşatabilmek adına çalışıyoruz. Ben yarışmalara katılan tüm kulüplerimizi ve gençlerimizi sergiledikleri nefes kesen gösterilerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlenen ödül töreninde Vali Yardımcılarından Adem Kaya, Ayhan Akpay, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Halk eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Şah İsmail Çalışkan dereceye giren kulüpleri tebrik ederek kupalarını takdim ettikten sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.