Okullararası Halk Oyunları müsabakaları Gençler, Yıldızlar ve Minikler geleneksel ve düzenlemesiz kategorilerinde toplam 28 okuldan 528 sporcunun katılımı ile Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda görsel bir şölen havasında tamamlandı.  

“Kültürümüzün nesilden nesile aktarılması konusunda Halk Oyunlarının büyük bir önemi olduğuna dikkat çeken Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya şöyle konuştu:
“Özellikle gençlerin kültürümüzü yaşamları için çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Adıyaman Halk oyunları konusunda köklü bir geçmişi olan bir il. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin bu kültürü yaşatmak adına göstermiş oldukları performans yarışmalarda adeta görsel bir şölene dönüşüyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kültürün en iyi şekilde yaşamasına katkı sağlamak adına tüm okullarımızda Halk oyunları ekipleri oluşturuyoruz. Bugün yarışmalarda hünerlerini sergileyen gençlerimize, öğrencilerimize ve tüm okullarımıza teşekkür ediyorum.”

Okulların performansı, salondakiler tarafından ilgiyle izlenirken hünerlerini sergileyen halk oyunları ekipleri, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışmalar sonrasında dereceye giren okul ve öğrencilere madalya ve katılım belgelerini takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Şah İsmail Çalışkan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Yaşar Sarıkaya ve Faruk Dursun daha sonra tek tek öğrencileri tebrik ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.