Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okul sporları faaliyet programında yer alan Artistik Cimnastik İl Seçmeleri Yeni Mahalle Spor Salonunda yapıldı.

Müsabakalar başlamadan önce Dahi Çocuk Ana Okulu öğrencilerin cimnastik gösterisi aileler ve izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman’da gerçekleştirilen Artistik Cimnastik il seçmelerinin Merkez, Besni ve Gölbaşı ilçelerinden toplam 10 okuldan 22 sporcunun katılımı ile görsel bir show havasında başladığını söyledi.

Keleş:”İlimizde profesyonel cimnastikçilerin yetiştirilmesi için Federasyon İl Temsilcimiz ve antrenörlerimizin özverili çalışmaları sonunda meyvelerini vermeye başladı. Özellikle ailelerin ilgisi ve çocuklarına gösterdikleri ilgi Adıyaman’da yeni bir branş olan cimnastiğin gelişimi için büyük bir önem taşımaktadır. Bugün burada dereceye giren sporcular Kayseri ilinde yapılacak olan Türkiye Finalleri yarışmalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Ben minik sporcularımıza ve onları yalnız bırakmayan tüm ailelerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

Artistik Cimnastik İl Seçmelerinde dereceye giren sporcuların sıralaması şöyle:

Minik B Kız 1.Asya Yücekaya 2. Ilgın Boz 3. Ecenaz Boz 4.Aysıma Doğan
Minik B Erkek 1.Erol Boz 2.Ahmet Çelik
Minik A Kız 1.Ilgın Öztürk 2. Beyza Ünal 3.Eylül Yağmur Daşkol 4. Irmak Karaaslan
Minik A Erkek 1.Akif Alkayış 2. Cengiz Kabul
Küçük Kız 1. İlkay Mizgin Acıpayam
Küçük Erkek 1.Celal Demiralp