Adıyaman Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü İbrahim Bağcı, Adıyaman Down Sendromlular Dernek Başkanı Zeynel Abidin Şenlik ve Down Sendromlu Sporcular İl Müdürü Fikret Keleş ile sohbet ederek sporcuların başarısından duydukları mutluluğu paylaştı.

Antalya ilinde düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Arası Masa Tenisi Şampiyonasına katılan Adıyaman Eğitim Kültür Sanat GSK(ADEKS), Adıyaman Halk Eğitim Merkezi GSK, Adıyaman Özel Sporcular GSK, Adıyaman Şenlik GSK spor kulübünden 8 sporcu müsabakalarda elde ettikleri başarının sevincini İl Müdürü Fikret Keleş ile paylaştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’i makamında ziyaret ederek madalyalarını İl Müdürüne takdim eden Özel Sporculardan Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında 8-12 yaş kategorisinde Altın Madalya alarak Türkiye Şampiyonu olan Down Sendromlu sporcumuz Mehmet Akyüz ile birlikte Ahmet Taner Yılmaz 13-18 yaş Down Sendromlularda Gurup birincisi ve Altın Madalya alarak adını finale yazdırırken Şampiyonada ayrıca oldukça çekişmeli geçen final maçları sonunda Türkiye 4.sü oldu. Onur Kaymaz 19+ yaş gurubunda 4.Enes Gülmez 13-18  yaş gurubunda Final müsabakalarında çok iyi performans göstermesine rağmen güçlü rakibine elenerek Türkiye 4. oldu.

Özel Sporculara her zaman ilgi gösterdiklerini belirten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;”Adıyaman’da normal sporcularımız kadar büyük başarılara imza atan özel sporcularımızın sayısı da her geçen gün artıyor. Ben Antalya’da Türkiye Şampiyonu olan ve derece yapan özel sporcularımızı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutluyor gözlerinden öpüyorum. Özel sporcularımız gösterdikleri üstün başarıdan dolayı ilimizin gururu oldular. Ben sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimize ve çocuklarını spora teşvik ederek bu haklı gururda pay sahibi olan velilerimize Şükran’larımı sunuyorum dedi. İl Müdürlüğü olarak bizler her zaman engelli sporcularımızın yanındayız. İl Müdürlüğümüz bünyesinde Engelli bireylere hizmet veren Engelliler Koordinasyon Merkezi ile haftanın yedi günü engellilerimize hizmet veriyoruz. Ben özellikle velilerimize Engelli çocuklarını spora teşvik etmelerini istiyorum. Ayrıca engeliler branşında Cimnastik, Bocce, Atletizm, Yüzme, Masa Tenisi, Judo, Tenis, Golbool, Okçuluk, Tekvando ve Güreş kurslarımız devam ediyor. Bu vesile ile bize her konuda güvenen ve destek veren tüm velilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Şampiyon özel sporcuların yaşadıkları mutluluk ve heyecan yüzlerinde gülümsemeye dönüşürken İl Müdürü Fikret Keleş Sporculara Atkı, Bere, Futbol, Basketbol ve Voleybol topu hediye ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.