Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Oryantiring Federasyonu ile ortaklaşa aday hakem kursu düzenlendi.

Adıyaman Gençlik Merkezinde 23 – 24 Aralık tarihleri arsında ve 27 kursiyerin katıldığı eğitimlerin başarıyla tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman’da, ikinci kez oryantiring hakem kursunun açıldığını ve bu spora olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

İl Müdürü Keleş;“Oryantiring sporu doğa ile iç içe olan bir spor dalı olması nedeniyle özelikle gençlerimiz tarafından ilgi duyulan ve sevilen bir spor dalıdır. Hakemler yetiştirerek, spor faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını ve artırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Kursa katılan arkadaşlarımıza ve kursun düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Gençlik Merkezi toplantı salonunda aday hakemlere teorik bilgilerin verildiği eğitimin ilk gününde federasyonun işleyişi, hakemlik kategorileri, hakem olabilme şartları, oyun kuralları ve kullanılan malzemeler hakkında teorik bilgiler verildi. Kursun ikinci gün ise, aday hakemlere uygulamalı olarak her türlü arazide harita ve pusula yardımı ile koşarak hedef bulma eğitimi verildi.