Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda başlayan ve iki gün süren müsabakalar sonrasında büyük çekişmelerle tamamlanan müsabakalarda Türkiye Eskrim Şampiyonları madalyalarını alarak büyük bir mutluluk yaşadı.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliği ile gerçekleştirilen müsabakalara Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Samsun Antalya ve Adıyaman başta olmak üzere 18 ilden toplam 38 kulüp 107 bayan, 156 erkek olmak üzere toplam 263 sporcu ile katılıyor.
Adıyaman'da iki gün süren müsabakalar sonrasında Türkiye Eskrim Şampiyonlarının belli olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş,"İlimizde Türkiye’nin bir çok ilinden gelen bay ve bayan kılıç ustalarını misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduk. Hepsi birbirinden başarılı sporcuların büyük bir çekişme içerisinde geçen müsabakalarını centilmenlik ruhu içerisinde tamamlayarak hünerlerini sergiledikleri karşılaşmalar sonrasında birinci olan sporcularımız madalyalarını alarak ülkemizi uluslar arası müsabakalarda temsil etmeye hak kazandı. Ben tüm sporcularımız ve kulüplerimizi tebrik ediyor, şampiyonlarımızı kutluyorum” dedi.
Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı ise, “Adıyaman Eskrim sporuna gönül vermiş ve çok başarılı sporcular yetiştirerek Milli Takımda ülkemizi temsil etmeyi başarmış örnek illerimizden birisidir” diyerek şöyle konuştu:
“Bugün Adıyaman’da yılın son şampiyonasını başarı ile tamamladık. Bizi her zaman en iyi şekilde misafir eden ve tüm organizasyonları başarı ile gerçekleştiren bu şehri gerçekten başta ben olma üzere tüm eskrim camiası da çok seviyor. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, 2017 yılının son şampiyonasında madalya alan ve derece yapan tüm sporcularımızı elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyorum.”
Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda iki gün süren Bay- Bayan Büyükler Eskrim Türkiye Şampiyonasının ikinci gününde dereceye giren Erkek eskrim şampiyonlarına madalyaları Türkiye Adıyaman Vali Yardımcısı Yasin Yunak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, Eskrim Federasyonu As Başkanı Ahmet Hakan Hayber, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Baro Başkanı Hasan Demir ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, tarafından takdim edildi.
Büyükler Eskrim Şampiyonasının ikinci gününde düzenlenen Erkekler Kılıç dalında,
Ankara Gençlik Spor Kulübünden Enver Yıldırım 1., Eskişehir Demirspor Kulübünden Muhammed Anasız 2., ve Kastamonu ESK. Kulübünden Mehmet Fatih Ant ile Ankara’dan Umut Kaya 3. Oldu.
Erkekler BFM. GSK’den Emir Şendut 1., Afyon’dan Harun Mihrioğlu 2., Mersin’den Okan KAradeinz ile BFM. GSK’den Güray Sır 3. Oldu.
Erkekler Marmara Eskrim Spor Kulübünden Gökhan Akyalçın 1., İstanbul’dan Ferdi katılan Tevfik Burak Babaoğlu 2. Ve Marmara Eskrim Spor Kulübünden Muhammed Ege Çoşgun ile Altınyurt Spor Kulübünden Utku Özyalçın 3. Oldu.
Düzenlenen ödül töreninin ardından Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, Adıyaman’da düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonasına sağladıkları katkı ve desteklerinden dolayı İl Protokol üyelerine birer plaket takdim etti.
Adıyaman Vali Yardımcısı Yasin Yunak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı’ya Adıyaman’da gerçekleştirilen şampiyona anısına kaide üzerinde Nemrut Heykellerinin yer aldığı bir hediye takdim etti.
Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Adıyaman’da düzenlenen Bay-Bayan Büyükler Epe, Flöre ve Kılıç dallarındaki Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler müsabakaları sonrasında tüm protokol üyeleri ve şampiyon sporcular hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, şampiyon kılıç ustaları da özçekim yapmayı ihmal etmedi.