Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF)  tarafından ortaklaşa düzenlenen “Halk Oyunları Vize Semineri” Adıyaman’da başladı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Halk Eğitim Merkezi Salonunda 2 gün sürecek olan eğitim seminerine 7 Bölge 81 ilden yaklaşık 150 hakem ve gözlemci katıldı.

Geçmişimizi ve kültürümüzü geleceğe taşımak adına Halk Oyunlarına sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Dünyanın farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı hatta bu kültürü gelecek nesillere taşıyabilen tük ülke olduklarını söyledi.

İl Müdürü Fikret Keleş:”Kültürümüz tıpkı akarsularımız ve nehirlerimiz gibi denizlere dökülen, hatta okyanuslara ulaşan sonsuz bir kaynaktan gelen sular gibidir. Böylesine önemli ve köklü bir geçmişin geleceğe taşınmasında Halk Oyunlarımızın yeri her zaman apayrı, özel ve çok önemlidir. Bu nedenle bugün kültürümüze, folklorumuza ve halk oyunlarımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına çaba sarf ediyoruz. Bu konuda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu büyük bir sorumluluk içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam ederken bizler onlara her zaman elimizden desteği vermeye gayret ediyoruz. Bu gün ilimizde 7 farklı bölge ve farklı illerden gelen hakem ve gözlemcilerimizi misafirler etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yılmaz Özfırat, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Avşar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu MYK Üyesi Şah İsmail Çalışkan ve İl Temsilcisi Ömer Demir ile birlikte antrenör ve gözlemciler katıldı.