Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Adıyaman’da düzenlenen Bay-Bayan Büyükler Epe, Flöre ve Kılıç dallarındaki Türkiye Şampiyonası bayanlar müsabakalarıyla başladı.

Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda başlayan ve iki gün sürecek olan müsabakalar İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan açılış töreni ile start aldı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliği ile gerçekleştirilen müsabakalara Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Samsun Antalya ve Adıyaman başta olmak üzere 18 ilden toplam 38 kulüp 107 bayan, 156 erkek olmak üzere toplam 263 sporcu ile katılıyor.

Adıyaman'ı eskrimin başkenti yapacaklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş,"Toplam 18 il 38 kulüpten 263 sporcunun katıldığı bir organizasyon. Biliyorsunuz eskrimde Türkiye'de, çok iyi bir düzeyde olan ilimiz milli takımda mücadele eden 16 sporcunun 9'unu yetiştirmeyi ve şampiyonluklar elde etmeyi başarmış bir il. Dolayısıyla eskrimin başkenti olmaya aday hatta olmuş bir il diyebiliriz. Adıyaman her geçen gün sporcu sayısı artan ve milli takımlara çok başarılı sporcular vermeye başlamış bir kent oldu. Özellikle bugün yapılan müsabakalarda birincilik elde eden ve Milli Takımda yer aldığı gibi olimpiyatlara hazırlanan sporcularımızın olması büyük bir gurur yaşatıyor bizlere” dedi.

İl Müdürü Fikret Keleş:” Gelecekte Eskrim sporunda sadece Türkiye Şampiyonları yetiştiren bir il değil, Olimpiyatlarda mücadele edecek sporcuların yetiştiği bir kent olarak spor adına hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum. Eskrim Türkiye Şampiyonası için ilimize gelen tüm sporcularımıza, antrenör ve idarecilerimiz ile birlikte tüm hakem ve federasyon temsilcilerimize hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda iki gün sürecek olan Bay- Bayan Büyükler Eskrim Türkiye Şampiyonasının ilk gününde dereceye giren Bayan eskrim şampiyonlarına madalyaları Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman Üniversitesi BESYO Bölüm Müdürü Doç. Dr. Fatih Murathan, Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin tarafından takdim edildi.

Büyükler Eskrim Şampiyonasının il gününde düzenlenen Bayanlar Kılıç dalında Adıyaman’dan İryna Shchukla 1., Ankara TED Spor Kulübünden İlgün Sarban 2. Ve Bursa ilinden Ferdi olarak katılan Aylin Çakır ve Melis Sarıçam 3. Oldu.
Bayanlar Epe Dalında ise Trabzon Telekom Spor Kulübünden Aybüke Öztürkmen 1., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübünden Gökçe Günaç 2., Adıyaman Gençlik Spor Kulübünden Merve Ersoy ve Mersin’den Ferdi olarak katılan Ayşe Miraç Gici 3. Oldu.

Bayanlar Flore dalında ise Marmara ESK Spor Kulübünden İrem Karamete 1., Çankaya ESK Spor Kulübünden Firuze Ayşen Güneş 2., Göztepe Spor Kulübünden Gözde KArabıyık ve Bursa’dan Ferdi olarak katılan Aslı Özüçağlı 3. Oldu