Büyük bir çekişmeye sahne olan Basketbol il birinciliği müsabakaları yapılan final maçlarıyla sona erdi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Okullar arası Basketbol Yıldız Kız - Erkek  İl birinciliği müsabakaları’ Yeni Mahalle Spor Salonu’nda oynanan final maçı ile sona erdi. Müsabakalara Genç Erkekler kategorisinde 18, Genç Kızlar kategorisinde ise 16 takım olmak üzere toplam 34 takım ve 408 sporcunun katılımıyla. Büyük çekişmelerin yaşandığı maçlar sonucunda Yıldız Erkeklerde Türkiye Petrolleri Orta Okulu İl birincisi oldu. Cengiz Topel Orta Okulu ikinci, Fevzi Çakmak Orta Okulu üçüncü, Osmangazi Orta Okulu ise dördüncülüğü elde etti. Yıldız Kızlarda Kâhta Kubilay Orta Okulu İl birincisi oldu. Şehit Cem Özgül Orta Okulu ikinci, Şehit Akif Guleş İ.H Orta Okulu üçüncü, Akpınar Orta Okulu ise dördüncülüğü elde etti.

Oynanan final maçı sonrası düzenlenen törende dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Dernekler Müdürü Mehmet Oğuz, Kahta Gençlik Spor İlçe  Müdürü Mustafa Çiçek, Spor Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, Basketbol İl Temsilcisi Yunus Bilir ve Okul Müdürleri tarafından verildi.

Müsabakalara katılım göstererek mücadele veren tüm sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;” İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen Yıldızlar Kız - Erkek basketbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren takımımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dereceye giren sporcularımıza katılacakları grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’dedi.