24 Kasım Öğretmenler Haftası nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Voleybol turnuvasında dereceye girenlere takımlara ödülleri verildi.

Adıyaman Merkez ve ilçelerde 30 okulun katılımıyla Cumhuriyet Spor Salonunda oynanan maçlar sonrasında final karşılaşmasında Esentepe Anadolu Lisesi rakibi Kâhta Girne Ortaokulunu 3 - 2 setlerle yenerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Centilmenlik içerisinde tamamlanan müsabakalarda Birinci Esentepe Anadolu Lisesi ikinci Kâhta Girne Ortaokulu üçüncü Besni Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi dördüncü ise Besni Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu elde etti.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Aileleri katıldı. tarafından verildi.

Turnuvanın dostluk içerisinde başlayıp dostluk içerisinde tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş:"24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediğimiz turnuvamıza öğretmenlerimizin ilgisi bizler memnun etti. Burada amaç öğretmenler arasında birliği, beraberliği, motivasyonu sağlamak. Hem öğretmenlerin arasındaki birliği sağlarken rol model olarak spora, sporcuya, gençliğe katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, “Öğretmenler Günü münasebetiyle il ve ilçelerimizdeki okullardan takımlar oluşturarak turnuvaya başladık. 30 okulumuz bu turnuvaya katıldı. Biz de 24 Kasım Öğretmenler Günü olması münasebetiyle pankartlarımızı açarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzle beraber bu etkinliğe katıldık. Bu etkinliğin asıl amacı sporla beraber öğretmenlerimizin birbiriyle kaynaşması, sporla iç içe olmasını sağlamaktır. Bunu da sağladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.