2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı Adıyaman’ın yani sıra  Kâhta, Besni, Gölbaşı, Sincik ve Tut ilçelerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya başkanlığında yapıldı.

Kâhta, Besni, Gölbaşı, Sincik ve Tut ilçelerinde gerçekleştirilen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, , İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı konuşmada, okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocukların sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi için çaba içinde olduklarını söyledi. 2016 – 2017 sezonunu geride bıraktığımız zaman ilimizde 32 farklı branşta 186 kategoride 1.350 başvuru alarak 20 bin civarında öğrencimizi spor faaliyetlerine katılım sağladık.  yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum.

İl Müdürü Fikret Keleş, bu yıl eğitim başarısının yanı sıra okul sporları başarısının da en iyi şekilde geçmesi temennisinde bulunarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyoruz. Bu başarının yanı sıra başarılı bir spor sezonu da geçirmeyi temenni ediyoruz. . Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunları en iyi şekilde değerlendirilmesini içerisindeyiz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya, ise “Ahlaklı ve dürüst öğrencilerin yetiştirilmesinde beden eğitimi öğretmenlerinin büyük rolü vardır. Beden eğitimi dersinin diğer derslerden farkı yoktur. Okul müdürleri beden eğitimi öğretmenleri ile beraber okullarında sporun yaygınlaştırılması için çalışma yapması gerekmektedir. Okul müdürleri beden eğitimi öğretmenleri ile beraber okullarda sporun yaygınlaştırılması için çalışma yapması gerekmektedir. Öğrencilerimizin ve siz değerli öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaptığınız okul sporları faaliyetlerinde gösterdiğiniz çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.