Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı tarafından Adıyaman'da 3 gün suren 'Skeet Bölgesel Cumhuriyet Kupası' yarışmaları sona erdi.


Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sitilce Trap - Skeet Atış Poligonunda 3 gün suren 'Skeet Bölgesel Cumhuriyet Kupası' yarışmalarına Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'tan 20 sporcu katıldı. Düzenlenen müsabakalar sonrasında ise  Fevzi Bener, İsmail Göçen den oluşun takım Adıyaman birinci, Malatya ikinci oldu.


Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı tarafından 'Cumhuriyet Kupası' yarışmalarından bir tanesini Adıyaman'da yaptıklarını belirten Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman," 2017 yılında planladığımız bölgesel Cumhuriyet Kupası yarışmalarından bir tanesini Adıyaman'da yapıyoruz. Konya ve Bursa’da da yarışmalar var. Bu bölgedeki sporcularımızı Adıyaman'a davet ederek burada bir yarışma ortamı hazırladık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz poligonumuzu çok güzel hazır hale getirmiş. Bizde burada olmaktan mutluyuz. Gençlerin bu işe önem vermesi, yükselmesi, iyi yerlere gelmesi bizi umutlandırıyor "dedi.


Yeni başlayan sporcuları bu alana yönlendirmeye çalıştıklarını belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise şunları kaydetti:"Bölgesel Skeet atıcılık şampiyonalarında Cumhuriyet Kupası Atıcılık ve Avcılık Federasyonumuzun ilimizde ev sahipliğini yapmaktayız. Çevre ilerden katılan sporcularımız, alt yapıdan yeni yönlendirmeye çalıştığımız sporcularımızla beraber atıcılık ve avcılıkla ilimizde bu sporu geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Alt yapıda sporcu yetiştirmeyi ilerleyen süreçte daha da arttıracağız. Bu sporda hizmet etmeleri ve tecrübeli olmaları, ağabeylerinden  bir şeyler öğrenmeleri açısından son derece önemli bir organizasyon." diye konuştu.


Atıcılık ve avcılık sporunu her yaştan insanın yapabileceğini ifade eden Keleş, “Cumhuriyet kupası on eleme yarışmasının ilimizde olması 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile finalleri tahminimce Mersin'de yapılacak. Tabı bunlar bir nevi on eleme müsabakaları son derece çekişmeli, son derece neşeli geçirilen, özelikle vurgulamak gereken atıcılık ve avcılık federasyonu sporcuları camiası buradadır.
Federasyon başkanımızın Ankara'dan Adıyaman’a gelmesi ve iştirak etmesi bizi mutlu ve onurlu etti. Ben burada kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye Atıcıcılık ve Avcılık Federasyonunun her zaman il olarak desteğini ve yardımını almaktayız. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Ben federasyon başkanıma teşekkür ediyorum.  Tabi yaygın, spor planımızı zaten insanlar son derece önemsiyor ve katılıyor. Yaygınlaşmamış spor branşları da var. Biz bu spor branşlarımızı özelikle yaş aralığı koymadan yediden yetmişe herkesin spor yapabileceği bir spor olarak görüyoruz. Gençlerin mutlak suretle bu ortamı gördükten sonra bırakmayacağını düşünmüyorum. Bizde üstümüze düşen gayreti sonuna kadar onlar için sarf edeceğiz."