Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Yüzme İl Temsilcisi Ayça Kahraman ve beraberindeki heyet ile Adıyaman’da yapılması planlanan yüzme faaliyetleri ve tesisler hakkında bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’i makamında ziyaret etti.

Adıyaman’da yüzme sporuna yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın “ Antrenörlerimiz ve sporcularımıza önemli imkânlar sunuyor. Bu nedenle sevgili Müdürümüzü ziyaret edip, Federasyon olarak, yüzme sporunun geliştirilmesi için ilinize her türlü desteği vereceğiz. İl Müdürümüzün teklifi üzerine “ Nemrut Dağı Açık Su Sporları yarışmaları” adı altında düzenlenmesi konusunda 3 tarafı sularla çevrili Atatürk Barajında yarışmaların federasyonumuzun faaliyet programına almış bulunmaktayız” dedi.

İl Müdürü Keleş ise; “İlimizde yüzme sporuna ilgi her gecen gün artmaktadır, Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Hayata kulaç Atalım” adlı bir alt yapı projesi hayata geçirdik ve çok önemli sonuçlar elde ettik. İlimizde yüzme spor branşının yaygınlaşması için Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ilimize göstermiş olduğu ilgi alaka hepimizi mutlu etmektedir. Gelecekte ilimizden, ulusal ve uluslar arası faaliyetlerde başarılı olacak sporcular yetiştirmek için çalışacağız.” dedi.