Adıyaman'da, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kalp-damar hastalıklarına dikkati çekmek amacıyla Dünya Kalp Haftası Günü nedeniyle “Kalbin İçin Pedalla - Durma Hareket Et" Halk Turu gerçekleştirildi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Bisiklet turuna sporcuların ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 

 Adıyaman Valiliği önünden başlayan bisiklet turuna Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ile birlikte sporcular gençler ve vatandaşlar katıldı. Polis eskortu eşliğinde başlayan 10 km lik şehir turu, valilik önünde sona erdi.   

İl Müdürü Fikret Keleş, Programdaki amacın kalp sağlığına duyarlılığı artırmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:” 
"Bu vesileyle yediden yetmişe bütün bisiklet severlerimizi davet ettik. Aynı zamanda da şehir içinde bisiklet kullanımını artırarak günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi, trafik yoğunluğunu azaltma, yakıt tasarrufu buna bağlı olarak çevre kirliliğini azaltma ve en önemlisi sağlıklı bir yaşam için kalp sağlığı açısından son derece önemli buluyorum bu vesileyle 29 Ekim Dünya Kalp Haftası günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Kalbin İçin Pedalla organizasyonunda  katkı ve desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum "dedi.