29 Eylül- 1 Ekim 2017 tarihlerinde Bulgaristan Sofya'da yapılacak olan Balkan Petank Şampiyonasına katılacak milli takımları belirlemek amacıyla, 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Ankara/Kahramankazan’da yapılan Erkekler (Bocce) Petank Milli Takım seçme müsabakalarına Adıyaman’dan Genç erkekler kategorisinde Yusuf Kayacan ve Taylan Kılıç, Büyük Erkekler Kategorisinde ise Deniz Çayır müsabakalara katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Büyük Erkekler kategorisinde yapılan tüm müsabakalarda bütün rakiplerini yenerek birinci olan sporcumuz Deniz Çayır Bulgaristan Sofya’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsil edeceğini söyledi.

Bocce’nin Adıyaman’da en yaygın yapılan spor dallarından biri olduğunu belirten İl Müdürü Keleş:”İlimizde alt yapısı olan bu spor branşında sporcularımız ulusal müsabakalarda önemli başarılar elde ettiler. Ben sporcumuz Deniz Çayır'ı elde ettiği başarıdan dolayı kutluyor, ülkemizi ve ilimizi Milli takımı Balkan Müsabakalarında en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.