Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliğinin 2014 yılı faaliyet Programında yer alan "Kulüpler Arası Bocce ve Dart Ligi (Erkek-Kadın) " Yedi farklı kulüpten toplam 80 sporcu ile başladı.

Bocce Ligi sonunda dereceye giren (Erkek-Kadın) spor kulüpleri ilimizi Antalya İli Kemer İlçesinde yapılacak olan "Türkiye Bocce (Volo) Şampiyonasında" ve Artvin ilinde yapılacak olan "Türkiye Bocce (Petank) Şampiyonasında" temsil edeceklerdir. 

Toplam Dört hafta sürecek olan müsabakalar cumartesi ve pazar günleri yapılacaktır. Cumartesi günü petank geleneksel oyunlar ile petank altın nokta (erkek-kadın) oynanacak olan sporcular Pazar günü ise Volo basamak ve Volo altın nokta oyunları (erkek-kadın) Oyunlarında ter dökecekler. 
Dart ligi ise çarşamba günü erkekler ve cumartesi günü kadınlar şeklinde devam etmektedir.

       Adıyaman Gençlik Merkezinde yapılan Dart Ligi müsabakalarını izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı:"Bocce Bowling ve Dart faaliyetleri ilimizde yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Lisanslı sporcu sayımız yaklaşık 500 civarındadır. Özellikle bu yıl okul sporlarına dahil edilen Bocce branşına okullarımızdan yoğun bir katılım oldu 100 ün üstünde okul takımımız Bocce müsabakalarına katılmak için başvuruda bulundu. İnanıyorum ki ileriki günlerde Bocce Bowling ve Dart sporları ilimizde en çok sporcusu olan ve faaliyeti en fazla olan spor branşları arasında yer alacaktır. Kulüpler arası müsabakalara katılan tüm spor kulüplerine başarılar diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TBBDF Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik ise "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bocce ve Dart Ligine yine yoğun bir katılım oldu. İlimizde bu sporların yoğun bir şekilde yapılmasına en başından beri maddi ve manevi desteğini esirgemeyen her fırsatta bizi destekleyen İl Müdürümüz Seyit Ahmet Bağcı'ya, Federasyon Başkanımız Ahmet Recep Tekcan'a, başkan vekilimiz Mutlu Türkmen'e teşekkür ederim." dedi.