TÜRKİYE Eskrim Federasyonu Başkanlığı tarafından 6-11 Eylül tarihleri arasında Ankara Sincan Spor Salonunda düzenlediği Yıldızlar ve Gençler Açık Eskrim Turnuvası sonrasında Adıyamanlı Eskrim sporcularından Adıyaman Gençlik Spor Kulübünden Nisanur Özkalaycı birinciliği elde ederken yine aynı kulüp adına yarışan Bağdagül Tuncan da ikinci oldu.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Ankara’da düzenlenen Eskrim müsabakalarına katılan bayan eskrimcilerin elde ettiği derecelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

İlk Müdürü Keleş:”Türkiye’nin bir çok ilinden yüzlerce eskrim sporcusunun madalya için mücadele ettiği müsabakalarda Adıyamanlı genç eskrimci kızlarımızın başarılarından gurur duyuyorum. Özellikle son yıllarda bir çok önemli başarılara imza atan sporcularımızın ilimizi uluslar arası müsabakalarda temsil etmeleri için antrenörlerimiz büyük emek harcıyor. Erkeklerin bile kılıç kullanmakta zorlandıklarını düşünecek olursak genç kızlarımızın başarısı ilimiz için büyük önem taşıyor.

Yıldızlar ve Gençler Açık Eskrim Turnuvası sonrasında Adıyaman Gençlik Spor Kulübünden Nisanur Özkalaycı birinciliği elde ederken yine aynı kulüp adına yarışan Bağdagül Tuncan da ikinci oldu. Ben her iki sporcumuzu elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyor, tebrik ediyorum” dedi.