Çorum Merkez Tevfik Spor Salonunda 24 27 Agustos tarihleri arasinda düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında 53 kg de Sporcumuz Gamzegül Kizildag Türkiye Şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman’da erkekler kadar bayan halter sporcularınında önemli başarıla imza attığına dikkat çekerek, U23 Halter Şampiyonasında 23 yaş altı bayanlarda Gamzegul Kizildag’ın Türkiye şampiyonu olduğunu ve Milli Takıma seçildiğini söyledi.

Çorum ilinde düzenlenen Şampiyonaya 36 ilden 209 erkek ve 95 bayan olmak üzere toplam 304 sporcunun katıldığını belirten il Müdürü Keleş:”Adıyamanlı Halter şampiyonumuz Gamzegül Kizildag’ın elde ettiği şampiyonluk ilimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Erkeklerin bile zorlandığı bir branş olan Halterde sporcumuzun başarısını ve onu yetiştiren hem babası hemde antrenörü olan Ziya Kızıldağ’ı kutluyorum. İlimizi uluslar arası müsabalarda temsil etmeye hak kazanan sporcumuz Gamzegül, Milli takımda Adıyaman’ı ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.